Individueel

Soms knipt een gebeurtenis je leven in twee, in een duidelijke voor en na. Denk aan een huwelijk, een (klein)kind krijgen, je pensioen, het verlies van een dierbare, het begin van een zware ziekte of het herstel erna. Deze veranderingsprocessen vragen begeleiding vanbinnen en vanbuiten. 

GEKNIPT MOMENT

Wil je je beter voorbereiden op een belangrijk moment in je leven? Heb je een verlangen om het bewust te beleven en te vieren, zoals bv. de komst van een kind of kleinkind? Maak dan een afspraak voor een eenmalige sessie. Het eerste uur luister ik naar je twijfels en verlangens, naar wat er nu speelt en waar je binnenkort graag zou willen staan. Tijdens het tweede uur knip ik heel bewust je haar, waarbij ik telkens check of het overeenkomt met wat je nu, op dit moment, nodig hebt.

GEKNIPT TRAJECT

In een geknipt traject nemen we meer tijd voor het proces. Afhankelijk van de situatie blijven we langer stilstaan bij het afronden van de vorige levensfase, of besteden we meer aandacht aan de gewenste fase. Altijd veranderen we aan het einde van de sessie samen iets aan je haar. Innerlijke veranderingsprocessen verlopen makkelijker en vlotter als je in de spiegel kleine maar duidelijke veranderingen ziet. Jij geeft aan wat je nu nodig hebt, en ik vertaal dit al sprekend naar een nieuwe snit.

Een voorbeeld van een geknipt traject, is mijn begeleiding van mensen die net de diagnose kanker gekregen hebben. In een reeks sessies nemen we stilaan afscheid van je volle haarbos, en de vitaliteit die je nu nog voelt. Er is ruimte voor emoties en verwerking. Op het einde van de reeks krijg jij een fotoreportage mee naar huis. Zo heb je – voor de momenten dat woorden te complex zijn – beelden om duidelijk te maken wat er met je gaat gebeuren, en naar waar je ooit hoopt terug te keren. De weg van een volle haarbos (symbool voor veel vitaliteit) naar bijna geen haar meer (weinig levenskracht) én de weg terug, worden zichtbaar. Dit geeft je een houvast voor de komende maanden.

VOOR WIE

Wordt jouw leven in twee geknipt momenteel, in een duidelijke voor en na? Verlang jij ernaar om meer van wat er in je leeft te tonen? Zou je je kracht en levendigheid meer willen zien in de spiegel? Dan ben jij geknipt voor mijn traject!

 Enkele woorden die mijn doorsnee cliënten beschrijven: nieuwsgierig, leergierig, veerkrachtig en zelfsturend.

Advertisements